De afgelopen maand zijn de brandstofprijzen in alle Europese landen exponentieel gestegen.

De hoogste prijzen werden geregistreerd in Nederland, Noorwegen en Duitsland. In deze landen is E5 (Super) momenteel 25-30% duurder dan het Europese gemiddelde.

We weten allemaal dat wanneer de brandstofkosten hoog zijn, brandstofefficiëntie de nummer 1 prioriteit van uw klanten wordt.

Daarom hebben we hier het beste advies verzameld, zodat u een expert kunt worden in brandstofbesparende technieken en uw klanten kunt helpen:

TOP TIPS VOOR BRANDSTOFOPTIMALISERING:

Klanten aanraden om regelmatig onderhoud te plegen

De reden hiervoor: regelmatig onderhoud helpt uw ​​klanten dure reparaties aan het koelsysteem, transmissiesysteem, aandrijflijn en andere componenten te voorkomen. Bovendien verlengt preventieve autoverzorging de levensduur van het voertuig.

Vervang lucht- en brandstoffilters volgens voertuigaanbevelingen

De reden hiervoor: als de filters niet op tijd worden vervangen, zullen het stof en de verontreinigende stoffen in de lucht, de onzuiverheden in de brandstof of het vuil in de motorolie ervoor zorgen dat het voertuig defect raakt en uiteindelijk de mechanica aantasten.

Bandenspanning controleren

De reden hiervoor: als je de bandenspanning een maand lang negeert, kan de druk dalen tot 0.14 bar per maand. Het resultaat is drukverlies dat het brandstofverbruik zou kunnen doen stijgen.

Verminder vervuiling van het brandstofsysteem en de injectoren

De reden hiervoor: Door het brandstofsysteem en de injectoren te reinigen, worden afzettingen verwijderd en de injectoren, die brandstof en zuurstof naar de motor transporteren, gereinigd.

Reinig het oliesysteem tijdens de oliewissel

De reden hiervoor: door het oliesysteem te reinigen, zorgt de nieuwe olie ervoor dat deze het werk kan doen waarvoor het is ontworpen: motoronderdelen beschermen en slijtage verminderen, compressie herstellen en wrijving verminderen.

Verbetering van de smering in het oliesysteem

De reden hiervoor: Het verminderen van de wrijving tussen de oppervlakken voorkomt het vermogensverlies dat wordt gegenereerd in de motorcilinders.

Als een DPF aanwezig is, gebruik een regenerator

De reden hiervoor: Het regelmatig gebruik van een DPF Regenerator helpt de roetdeeltjes sneller te verbranden bij lagere temperaturen.

Laat ons je ervaringen weten als je deze tips in de praktijk hebt gebracht!